Companii

Ryanair face primul pas către zborurile transatlantice: clienţii pot rezerva bilete către Mexic, Cuba sau SUA printr-un parteneriat făcut de companie

Ryanair face primul pas către zborurile transatlantice:...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

23.05.2017, 18:58 6658

Ryanair, cea mai mare companie aeriană din Europa, a încheiat un parteneriat cu transportatorul aerian spaniol Air Europa, prin care cei peste 130 de milioane de clienţi ai companiei irlandeze au posibilitatea de a-şi rezerva zboruri cu Air Europa către continentul american. Astfel, se pot rezerva zboruri pe 20 de rute lung curier din Madrid către 16 ţări din America de Nord, Centrală şi de Sud, incluzând Argentina, Brazilia, Cuba, Mexic şi Statele Unite. Decizia companiei vine după ce recent a anunţat posibilitatea de a rezerva zboruri prin conexiune. Primul aeroport pe care se vor putea face transferuri spre alte rute pe aceeaşi rezervare este Roma Fiumicino.

A doua etapă a parteneriatului cu Air Europa va fi lansată în cursul acestui an şi va permite clienţilor să se conecteze la zborurile lung curier Air Europa prin Madrid. Astfel, clienţii vor putea rezerva de exemplu bilete Bucureşti – New York. Zborul Bucureşti-Madrid va fi operat de Ryanair, iar cel din Madrid spre New York va fi realizat cu aeronave Air Europa.

Ryanair continuă discuţiile cu alte companii aeriene de lung curier pentru o potenţială alimentare şi parteneriate pentru zboruri de conexiune.

„Ryanair operează peste 50 de rute de scurt curier din/către Madrid şi acum clienţii noştri îşi pot rezerva zboruri pe rutele de lung curier ale Air Europa, către destinaţii care includ Buenos Aires, Havana şi New York. Continuăm să discutăm cu un număr de alte companii aeriene de lung curier despre potenţialul parteneriatelor pentru zborurile de conexiune, şi aşteptăm cu nerăbdare să le oferim celor 130 de milioane de clienţi ai noştri o ofertă chiar mai mare şi o gamă de servicii de lung curier în 2018.”, a declarat Michael O’Leary, CEO Ryanair, companie care a transportat anul trecut un număr de 117 milioane de pasageri. Compania este lider în ţări precum   Spania, Italia, Polonia, Irlanda sau Belgia.

“Acest parteneriat cu Ryanair ne oferă o satisfacţie extraordinară şi ne aşează în prim planul acestei activităţi prin consolitarea competitivităţii. Cu acest accord, Air Europa îşi dublează conectivitatea cu continental european, adăugând 53 de oraşe europene”, a spus Javier Hidalgo, CEO Globalia Group, cel mai mare grup de turism din Spania, care include mai multe companii inclusive Air Europa.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO