Companii

Ryanair lansează o nouă ofensivă: zboruri cu numai 8 euro către cele mai ”turistice” oraşe europene

Ryanair lansează o nouă ofensivă: zboruri cu numai 8...

Autor: Greta Bogdan

01.09.2016, 10:57 13933

Ryanair, cel mai mare low-cost din Europa, a lansat orarul Vara 2017 Bucureşti, cu o nouă rută către Palermo şi trei noi destinaţii de vară: Berlin, Bristol şi Timişoara, dar şi mai multe zboruri către Bruxelles, Dublin şi Milano, care vor aduce companiei aproape 2 mil. de clienţi anual, astfel gigantul îşi continuă politica de extindere agresivă în România. 

Pentru vara anului 2017, compania a anunţat zboruri din Bucureşti spre Germania - Berlin, Grecia - Atena, România - Timişoara, Spania - Madrid şi Italia - Milano, Roma, Sicilia, la preţuri începând cu 7,99 euro. 

Imagini incredibile cu viaţa copiilor bogaţi din Dubai

Compania va opera zborurile din Bucureşti spre Berlin începând cu 2 septembrie, au mai spus reprezentanţii Ryanair în cadrul conferinţei de lansare a calendarului de vară 2017. 

Pentru 2017 compania estimează un tranzit de 1,9 mil. pasageri în România. „Prezenţa noastră în România nu este semnificativă, dar Ryanair a înregistrat anul trecut un tranzit de trei ori mai mare decât compania de stat Tarom. Suntem interesaţi să ne extindem prezenţa aici", a declarat Denis Barabas, Sales & Marketing Executive Romania şi CEE al Ryanair. 

Cum arată rusoaica de 23 de ani care a renunţat la cariera de economist pentru a ajunge cea mai frumoasă stewardesă din Rusia

La nivel european, Ryanair a crescut din luna februarie cu peste 10 mil. pasageri, având un total de peste 117 mil. pasageri anual. 

Pentru România, compania estimează o creştere de 30% de la an la an. De curând, compania a sărbătorit peste un milion de pasageri în Bucureşti şi vrea să depăşească acest număr în următoarea perioadă. 

Între timp, compania aeriană a anunţat că plănuieşte să investească 200 mil. dolari (179 mil. euro) într-o bază din Praga, care se va deschide în octombrie şi va avea două rute, cu încă două aflate în schemă pentru vara anului 2017. Ryanair va zbura iniţial către Liverpool în Marea Britanie şi Trapani în Italia, înainte de a iniţia şi rute spre Bergamo şi Roma în vara următoare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO