Companii

Ryanair vine pe aeroportul din Otopeni cu o cursă spre Dublin din aprilie anul viitor

Ryanair vine pe aeroportul din Otopeni cu o cursă spre...

Autor: Mirabela Tiron

15.11.2013, 12:05 901

Compania aeriană low-cost Ryanair intră pe aeroportul Henri Coandă (Otopeni), cel mai mare aeroport din ţară, cu zboruri spre Dublin din aprilie anul viitor. Compania va opera patru curse săptămânal pe această rută.

“Decizia companiei irlandeze a fost luată după mai multe luni de negocieri cu reprezentanţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti”, potrivit oficialilor aeroportului.

Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti operează în prezent 31 de companii aeriene către 65 de destinaţii. Anul acesta, aeroportul a atras o nouă companie, low-cost easyJet, care a intrat pe piaţa locală din 17 octombrie cu zboruri spre Londra. Din 9 decembrie va intra pe Otopeni şi Air Serbia.

Compania Naţională  de Aeroporturi Bucureşti (CNAB), care are în administrare aeroporturile Henri Coandă (Otopeni) şi Aurel Vlaicu (Băneasa) din Capitală, a finalizat primele nouă luni cu o cifră de afaceri de 488 mil. lei (110 mil. euro), în creşteere cu 7,5% faţă de aceiaşi perioadă a anului trecut şi cu un profit de 76 mil. lei (17 mil. euro), potrivit oficialilor companiei. Profitul a fost de trei ori mai mare decât cel bugetat, a transmis CNAB. Veniturile totale pentru acest an sunt estimate la 650 milioane lei (147 mil. euro). Cele două aeroporturi au avut un trafic de 5,8 milioane de pasageri, cei mai mulţi fiind pasageri ai aeroportului Otopeni, dat fiind că pe Băneasa nu se mai efectuează curse regulate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO