Companii

Saatchi&Saatchi îşi ia director de creaţie din Suedia

Autor: Cristina Rosca

22.12.2011, 12:45 145

Suedezul Johan Ohlson este noul director de creaţie al agenţiei de publicitate Saatchi & Saatchi.

El are o experienţă de peste 10 ani în advertising şi se alătură echipei Saatchi & Saatchi România după ce anterior a lucrat pentru BBDO Hamburg, Scholz & Friends Hamburg, TeamOne Varşovia şi DDB Varşovia. De asemenea, el a lucrat în reţeaua Saatchi & Saatchi la Budapesta si Varşovia.

"Johan este un creativ valoros, cu o bogată experienţă internaţională, iar noi am încercat întotdeauna să aducem perspectiva internaţională în completarea talentului nativ românesc pentru ca lucrările noastre sa fie cu adevărat competitive", a spus Radu Florescu, CEO Centrade Saatchi & Saatchi.

La rândul său, Johan Ohlson a spus: "Sunt foarte încântat că România este noua mea destinaţie. România a fost "subiectul anului" la marile festivaluri de publicitate de la Cannes şi Portoroz şi sper ca aceste rezultate să aibă o influenţă pozitivă asupra activităţii curente din agenţii. Unul dintre obiectivele mele este acela de a crea campanii îndrăzneţe şi creative cu rezultate foarte bune pentru Saatchi & Saatchi. Experienţa mea în new media şi digital se va dovedi utilă în contextul actual în care digitalul nu mai este doar o necesitate, este chiar fundamentul comunicării multor branduri. Nicio agenţie nu poate supravieţui fără competenţe digitale şi acelaşi lucru este valabil şi pentru clienţi".

Suedezull în va înlocui în funcţia de director de creaţie pe Jorg Riommi, care a ocupat această funcţie din anul 2009. În prezent el a preluat funcţia de director executiv de creaţie la Saatchi & Saatchi Frankfurt.

Saatchi&Saatchi face parte din grupul Centrade, cu afaceri de 50 mil. euro anul trecut. Printre cei mai importanţi clienţi ai agenţiei se numară Toyota România, P&G (Ariel, Head&Shoulders, Pampers), Raiffeisen Bank, Intersnack (ChioChips, Fiesta), PSI (Love Plus), United Way Romania, Special Olympics Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO