Companii

Safe Med şi Clariant, două companii înfiinţate în 2016 şi selectate pentru ajutor de stat, nu au mai primit finanţarea

Caius Traian Dragomir, profesor universitar şi fost ambasador, iniţiatorul proiectului Safe Med

Caius Traian Dragomir, profesor universitar şi fost ambasador, iniţiatorul proiectului Safe Med

Autor: Georgiana Mihalache

11.01.2017, 00:05 843

Iniţiatorul Safe Med: „Vom depune din nou acelaşi proiect“.

Safe Med International şi Clariant, două companii înfiin­ţate anul trecut care au fost selectate de Ministerul de Finanţe pentru a primi ajutor de stat, nu mai fac parte din pro­iectele finanţate, potrivit listei publicate pe site-ul instituţiei.

Valoarea totală a ajutoarelor de stat solicitate de cele două companii a depăşit 140 de milioane de lei, iar cele două companii ar fi creat în total 309 locuri de muncă.

„Există o problemă în legătură cu fondul de credit bancar. Noi revenim asupra acestei hotărâri şi cu siguranţă că vom avea câştig de cauză pentru că toate cererile formulate de Ministerul de Finanţe vor fi acoperite“, a spus Caius Traian Dragomir, profesor universitar şi fost ambasador, iniţiatorul proiectului Safe Med.

Safe Med este o firmă înfiinţată în luna mai a anului trecut cu un capital social de 550.000 de lei şi zero venituri. Anul trecut, Caius Traian Dragomir declara pentru ZF că proiectul Safe Med, care vizează construirea unui spital oncologic în Otopeni, va avea 150 de pa­turi pentru pacienţi şi ar crea 256 de locuri de muncă pentru medici şi personal auxiliar. Tot atunci, acesta spunea că spitalul oncologic va fi construit indife­rent dacă va primi sau nu ajutor de stat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO