Companii

Samsung recrutează un român în poziţia de vicepreşedinte

Samsung recrutează un român în poziţia de...

Autor: Iuliana Roibu

21.01.2015, 00:00 2702

Mihai Pohonţu (foto), fostul vicepreşedinte al Disney Interactive, a preluat din ianuarie 2015 funcţia de VP pentru Emerging Platforms la Samsung Electronics, conglomeratul sud-coreean cu afaceri totale de peste 214 miliarde de dolari în 2013. „Zona mea de activitate s-a lărgit considerabil şi acum include toate iniţiativele de software dezvoltate intern la Samsung Media Solutions Center America şi de asemenea cele dezvoltate prin parteneriate externe cu studiouri independente, dar şi companii de vârf”, sintetizează noua funcţie Mihai Pohonţu, spunând că va reveni cu precizări odată ce se va obişnui cu noua echipă, dar şi cu noile responsabilităţi. Media Solution Center America (MSCA) este localizată în Silicon Valley, ca o subsidiară a Samsung Electronics America, şi se ocupă de software şi conţinut pentru terminalele mobile.

Pohonţu, în vârstă de 36 de ani, a fost în ultimii doi ani şi jumătate vicepreşedinte al Disney Interactive, fiind responsabil de dezvoltarea reţelei Partners, care era formată din 10 producători de jocuri, şi de coordonarea unei echipe de peste 500 de oameni în 7 ţări. Cel mai important proiect de care a fost s-a ocupat în cadrul gigantului de entertainment a fost Disney Infinity, lansat în 2013 şi responsabil de readucerea Disney Interactive pe profit, cu vânzări de peste 3  milioane de copii în 2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO