ZF 24

Sanador ajunge la 1.000 de angajaţi

Doris Andronescu. Sursa foto: Andreea Alexandru

Doris Andronescu. Sursa foto: Andreea Alexandru

Autor: Ioana David

13.05.2014, 00:07 894

Operatorul de servicii medicale private Sanador, deţinut de Doris Andronescu, are în plan să angajeze aproape 200 de oameni anul acesta şi să ajungă în acest fel la un efectiv de 1.000 de angajaţi ca urmare a creşterii gradului de ocupare din spital.

„Angajările sunt majoritar pentru personal medical, medici şi asistenţi. Numărul angajaţilor a crescut mult datorită creşterii gradului de ocupare al spitalului, care având o capacitate mare presupune şi personal numeros“, a spus Doris Andronescu, directorul general al Sanador. Spre comparaţie, în anul 2012, compania avea 663 de angajaţi.

Sanador este cel mai mare business din piaţa servici­ilor medicale private care a rămas integral în mâinile fondatorului (medicul Doris Andronescu), iar anul acesta şi-a bugetat afaceri de 157,5 milioane de lei (35 mil. euro). În intervalul 2011-2013, businessul companiei s-a dublat după deschiderea spitalului. Gradul de ocupare în spitalul Sa­nador este de 50%.

Pe piaţa serviciilor medicale private doar un singur business antreprenorial românesc mai are peste o mie de oameni  - MedLife (peste 2.500 de angajaţi).

Cel puţin zece spitale de dimensiuni mari şi medii există în Capitală la care se adaugă zeci de clinici, formând cea mai aglomerată piaţă privată de sănătate din ţară.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- dezvoltarea reţelei Sanador în Bucureşti şi evoluţia afacerilor companiei

- strategia de investiţii a companiei 

- echipa de management

- date despre piaţa serviciilor medicale private

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO