Companii

Sanofi vrea să reducă producţia din Europa şi să renunţe la 200 de medicamente

Sanofi vrea să reducă producţia din Europa şi să...

Autor: Ioana David

18.07.2014, 00:05 214
Sanofi, unul dintre cei mai mari producători de medi­ca­mente din lume, care pe piaţa locală deţine fabrica Zentiva din Capitală, analizează posibilitatea de a-şi reduce producţia din Europa, ca parte a unui program mai amplu, care vizează totodată renunţarea la un portofoliu de 200 de produse.
 
Presa internaţională citează un document intern de 25 de pagini, care a fost prezentat comitetului de investiţii în luna mai, şi care arată că producătorul francez a avut discuţii cu Abbott, Mylan şi firme de private equity pentru a vinde acest portofoliu evaluat la 6,3 mld. euro.
 
Printre produsele avute în vedere se numără chiar şi Plavix (din domeniul cardio­vas­cular), al doilea medicament din punctul de vedere al vânzărilor din portofoliul francezilor.
 
Sanofi a avut anul trecut vânzări de aproape 33 mld. euro, şi deţine 82 de facilităţi de producţie pentru medicamente (la care se adaugă 12 pentru vaccinuri şi 18 din domeniul vete­ri­nar) în întreaga lume, inclusiv în România. Sanofi a intrat în pro­ducţia locală în 2009 odată cu achi­zi­ţia cehilor de la Zen­tiva, proprietarii fostei fabrici Sicomed din Capitală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO