Companii

Şantierul naval Vard Tulcea a adus 150 de muncitori vietnamezi şi mai vrea să aducă încă pe atât. „Şantierul func­ţionează la capacitate maximă, avem în plan realizarea de noi inves­tiţii.“

Şantierul naval Vard Tulcea a adus 150 de muncitori...

Autor: Mirabela Tiron

25.10.2017, 00:07 4210

Şantierul naval Vard Tulcea, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa construcţiilor navale şi cel mai mare angajator din judeţul Tulcea, a reuşit să aducă până acum 150 de su­dori şi lăcătuşi vietna­mezi, dintr-un total de aproape 300 de muncitori cât are în plan să „importe“.

„Ne luptăm să asigurăm forţa de muncă a şantierului, până la final de an cred că vom încheia cu un total de 3.200 de angajaţi, astfel ca din primăvară să intrăm cu motoarele în plin iar în următorii cinci  - şase ani să fim asiguraţi. Şantierul func­ţionează la capacitate maximă, avem în plan realizarea de noi inves­tiţii“, a declarat pen­tru ZF Tudorel Ţopa, şeful Vard Tul­cea. Com­pania a apelat la o agenţie de recrutare pentru aducerea vietna­mezilor. Mai mult, în acest an şantierul naval a apelat şi la 40 de muncitori polonezi pentru lucrări ur­gente, aceştia urmând să lucreze în şan­tier pe o perioadă de câteva luni.

Sudorii şi lăcătuşii au devenit o categorie de angajaţi greu de găsit pe piaţa muncii, în condiţiile în care şcolile profesionale nu mai pregătesc tineri pe aceste meserii dar şi pentru că cei cu ex­perienţă au ales să plece să mun­ceas­că în străinătate pe salarii mai mari.

Cei mai mulţi au contracte în Ger­ma­nia, Finlanda sau Anglia, unde câşti­gă echivalentul a 2.000-3.000 de euro pe lună, în timp ce în România câştigă circa 670 de euro, potrivit datelor din piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO