Companii

Şapte din zece pahare cu whisky sunt umplute de cinci branduri. Liderul este de neclintit

În România, se consumă de cinci ori mai multă vodcă decât whisky

În România, se consumă de cinci ori mai multă vodcă decât whisky

Autor: Mădălina Dediu Panaete

10.12.2016, 00:00 4907

Whisky-ul este a cincea cea mai vândută categorie de băuturi spirtoase în volum din România, preferatele românilor fiind vodca şi rachiul.

Cinci branduri de whisky au vândut anul trecut 2,7 mi­lioa­ne de litri, adică 67% din consumul din această tărie de pe plan local, arată o analiză a ZF pe baza datelor com­paniei de cercetare The IWSR. Liderul pie­ţei a fost anul trecut Jack Daniel’s, produs de Brown Forman şi importat de compania românească BDG Im­port, fiind urmat îndeaproape de J&B, brand adus pe plan local de PPD Ro­mâ­nia, filiala grupului cipriot Photos Photiades Distributors.

Jack Daniel’s a vândut anul trecut 747.000 de litri pe piaţa locală, echiva­lentul a peste un milion de sticle de 0,7 de litri, conform calculelor ZF. Astfel, brandul a avut o cotă de piaţă de 18%. Pe de altă parte, J&B a avut vânzări de peste 733.000 de litri, fiind foarte aproa­pe de liderul pieţei. De altfel, începând cu anul 2013 J&B a început să se apro­pie vertiginos de lider, însă Jack Da­niel’s s-a menţinut pe primul loc.

Podiumul în topul celor mai vân­dute branduri de whisky este com­pletat de Ballantine’s, brand al grupului francez Pernod Ricard. Ballantine’s a vândut anul trecut 660.000 de litri, conform datelor The IWSR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO