Companii

Şapte zone dau peste 80% din producţia de petrol şi gaze a Petrom. Oltenia şi Marea Neagră, vedetele aurului negru din România

Şapte zone dau peste 80% din producţia de petrol şi...

Autor: Roxana Petrescu

11.10.2016, 00:06 1106

Petrom, unicul producător local de petrol şi gaze, răscoleşte adâncurile României prin intermediul a 8.400 de sonde de petrol şi gaze, dar două zone, Oltenia şi Marea Neagră, asigură aproape jumătate din producţia companiei. Producţia de petrol şi gaze este core-business pentru Petrom, restul activităţilor gravitând în jurul acestui segment strategic.

Fondul Proprietatea, acţionarul minoritar al Petrom, scoate la iveală pentru prima dată cele mai importante zone de producţie ale companiei petroliere, acestea fiind şi locurile în care se îndreaptă unul dintre cele mai mari bugete de investiţii din România. În primele şase luni ale anului, Petrom a alocat un miliard de lei pentru explorare şi producţie, buget oricum cu 45% mai conservator decât cel din perioada similară a anului trecut.

Potrivit datelor publicate de Fondul Proprietatea în prospectul care însoţeşte vânzarea unui pachet de 6,4% din participaţia de 19% deţinută la Petrom, şapte zăcăminte şi zone de producţie din toate cele operate de producător asigură 83,5% din extracţia de petrol şi gaze a companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO