Companii

Scaderea cu 9% a vanzarilor nu afecteaza extinderea Pizza Hut

08.03.2009, 21:18 58

Reteaua de restaurante Pizza Hut, controlata de catre cinci firme cipriote, prin intermediul companiei American Restaurant System care detine franciza pentru Romania si Republica Moldova, a inregistrat o scadere a vanzarilor de pana la 9% in primele doua luni ale anului comparativ cu perioada similara a anului trecut.
"Se simte o diminuare a consumului cuprinsa intre 7% si 9% fata de aceeasi perioada a lui 2008. Cu toate acestea, daca piata imobiliara ne va oferi oportunitati, vom continua extinderea in special in zone si orase unde inca nu suntem prezenti", au declarat pentru ZF reprezentantii companiei.
Pizza Hut a incheiat anul cu 13 restaurante in care s-au realizat un milion de tranzactii, cea mai mare unitate, deschisa in Dorobanti, inregistrand 200.000 de tranzactii anuale. Cele mai multe restaurante, aproape jumatate din numarul total al unitatilor Pizza Hut, sunt plasate in Bucuresti, restul fiind deschise in marile orase (doua restaurante in Constanta, doua in Cluj-Napoca, si cate o locatie in Timisoara, Iasi si Bacau).
Chiar daca numarul de clienti nu mai este acelasi ca la jumatatea anului trecut, conducerea Pizza Hut nu are in plan inchiderea vreunei locatii.
"Vom fi mult mai atenti insa la consumul de utilitati pentru a ne reduce costurile. Mai mult de atat, vom miza pe produsele noastre, care, in astfel de perioade, nu trebuie sa se diminueze, chiar dimpotriva".
Anul trecut, compania a rulat afaceri de peste 10 mil. euro, in crestere cu 11% fata de 2007, evolutie datorata atat celor doua deschideri din centrele comerciale Baneasa Shopping City si Liberty Center din Capitala, cat si cresterii vanzarilor in locatiile existente.
Pentru anul in curs compania nu avanseaza insa prognoze. "Tinand cont de situatia economica incerta, nu putem face o estimare pentru 2009. In primul rand, incercam sa nu ne plasam sub rezultatele anului trecut si daca se poate, sa avem chiar o crestere". Pe piata de fast-food, evaluata la 2 mld. euro, Pizza Hut a intrat in concurenta directa cu lanturi de restaurante ca Springtime, Vapiano, sau Bundetot.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO