Companii

Scandalul medicamentelor pentru cancer ia amploare: apar numele de multinaţionale şi personajele din spate

Dan Zamonea, directorul general al companiei Roche

Dan Zamonea, directorul general al companiei Roche

Autor: Luiza Chiroiu

30.07.2015, 00:06 2759
Lupta pentru vânzări mai mari şi obţinerea de bonusuri naşte monştri pe spatele banilor publici, dar şi al bolnavilor de cancer.
 
Piaţa medicamentelor pentru tratarea cancerului, un sector cu vânzări reduse ca volum, dar cu un preţ mediu de aproape 30 de ori mai mare decât cel de la nivelul întregii pieţe, reprezintă  o miză de aproape o jumătate de miliard de euro pentru industria farma.
 
Dosarul deschis de Direcţia Naţională Anticorupţie în această săptă­mână pentru presupuse fapte de corupţie legate de stabilirea tratamentului bolnavilor de cancer şi care vizează atât produ­că­tori şi distribuitori de medicamente, cât şi spitale şi doctori, a readus în prim-plan unul dintre cele mai importante segmente ale industriei medicamentelor, care generează peste 16% din vânzări, la volume de sub 1% din piaţă.
 
Piaţa medicamentelor din România este estimată la 12,6 mld. lei (2,8 mld. euro), potrivit datelor de la compania de studii de piaţă Cegedim, care iau în calcul perioada aprilie 2014 – martie 2015. Medicamentele care tratează afecţiunile sistemului cardiovascular au o cotă de 18,3% din piaţă, ca valoare a vânzărilor, iar pe locul al doilea se clasează grupa antineoplazicelor şi imunomodelatoarelor, care include în principal medicamente folosite în tratarea cancerului.
 
Medicamentele sunt împărţite în clase terapeutice, în funcţie de aparatul sau sistemul asupra căruia acestea acţionează.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO