Companii

Schimbare în inima Capitalei: Regina Maria deschide o clinică pe Calea Dorobanţi din Bucureşti în locul magazinului de lux Victoria 46

Schimbare în inima Capitalei: Regina Maria deschide o...

Autor: Georgiana Mihalache

13.05.2017, 17:39 1687
Regina Maria, al doilea jucător din piaţa de servicii medicale private din România, va deschide o nouă clinică în Bucureşti, în spaţiul de 900 de metri pătraţi unde până în 2015 a funcţionat magazinul Victoria 46, unul dintre reperele pieţei de lux din România.
 
Regina Maria are deja 16 policlinici doar în Bucureşti, iar decizia acţio­narilor este surprinzătoare în condiţiile în care pe o rază de 300 de metri se află şi spitalul Euroclinic (parte a reţelei Regina Maria), dar şi policlinica Regina Maria Floreasca (pe strada Axinte Uri­cariul).
 
Din datele ZF, spaţiul din Calea Dorobanţi în care urmează să funcţioneze noua policlinică Regina Maria are circa 900 de metri pătraţi şi este deţinut de familia Bonte, care a pus şi bazele reţelei de farmacii Centrofarm. Chiria lunară este estimată de ZF între 13.000 şi 15.000 de euro.
 
Reprezentanţii Regina Maria nu au răspuns ieri la solicitarea ZF.
 
Într-un interviu recent pentru Ziarul Financiar, Fady Chreih, CEO al Regina Maria, menţiona că Bucureştiul reprezintă principalul centru de investiţii pentru reţeaua pe care o conduce, iar în primul trimestru din acest an a deschis două policlinici în Capitală.
 
Magazinul Victoria 46, nume dat de prima sa adresă de pe Calea Victoriei, a fost mutat în 2012 pe Calea Dorobanţi, iar în 2015 magazinul a trecut din nou printr-un proces de mutare, fiind amplasat în zona de nord a Capitalei.
 
Decizia de mutare a magazinului în mallul Băneasa a venit după ce spaţiul prea mare nu a mai fost eficient, ra­portat la vânzările pe metrul pătrat.
 
Victoria 46 a fost deschis în 2007 de către Solmar Group, care deţine mai multe branduri pe piaţa locală, printre care şi Mango.
 
În 2009, compania a decis să vândă brandul de lux, care a fost preluat de Dorothy Constantin, la momentul acela brand managerul magazinului, alături de Andreea Altay, partenera sa de business.
 
Reţeaua privată Regina Maria a fost una dintre companiile care au bifat anul trecut mai multe tranzacţii, după ce a finalizat achiziţia Centrului Medical Dr. Grigoraş, un business cu afaceri de 1,5 mil. de euro, dar şi a Centrului Medical Helios din Craiova.
 
Pentru anul acesta, planurile de investiţie ale Regina Maria vizează deschiderea spitalului din Cluj-Napoca, primul spital privat generalist din oraş, o investiţie de 15 milioane de euro. Reţeaua privată este prezentă deja în Cluj prin două policlinici.
 
Regina Maria, deţinută de fondul de investiţii Mid Europa Partners, are mai multe linii de business care includ spitale, centre de spitalizare, maternităţi, centre de imagistică, laboratoare de analize şi policlinici, anul trecut numărul policlinicilor depăşind 180 de unităţi.
 
Piaţa serviciilor medicale private a crescut de trei ori în perioada 2008-2015, ajungând la 6,5 miliarde de lei în 2015, ultimul an pentru care există date publice.
 
georgiana.mihalache@zf.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO