Companii

Schmidt, Automobile Bavaria, face hoteluri la Bucureşti şi Sibiu

Schmidt, Automobile Bavaria, face hoteluri la Bucureşti...

Autor: Bogdan Alecu

01.03.2017, 00:07 3167

Michael Schmidt, omul de afaceri care controlează grupul Automobile Bavaria, cu un business de 374 mil. euro în 2016, demarează în acest an proiectul de a intra pe piaţa hotelieră românească, prin construcţia a două hoteluri, unul în Bucureşti şi un altul la Sibiu.

„Am avansat businessul hotelier. Două sunt deja „cristalizate“ la Sibiu şi Bucureşti. Vor fi de patru stele, patru stele plus, exclus cinci stele. Am discutat cu mai multe lanţuri hoteliere. Momentan sunt trei variante, să operez sigur, să operez cu un brand sau ca noi doar să le construim şi să le închiriem lor direct. Încă nu ne-am decis exact pe care soluţie vom merge“, a spus Michael Schmidt.

Omul de afaceri a anunţat în toamna anului trecut intenţia de a intra în industria ospitalităţii. Compania are şapte terenuri cumpărate în ţară în perioada 2007-2008 pentru a extinde reţeaua de camioane, în oraşe precum Oradea, Craiova, Sibiu vizavi de aeroport, Constanţa şi în Otopeni, aproape de aeroport. La nivel naţional piaţa hotelieră valorează peste 3,6 miliarde de lei. Bucureştiul face singur o treime din tot businessul de profil, respectiv 1,2 mi­liarde de lei dintr-un total de 3,6 mld. lei. În ceea ce priveşte numărul de companii, Bucureştiul „găzduieşte“ doar 13% din totalul celor 2.828 de astfel de firme, însă Capitala are cele mai mari companii hoteliere din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO