Companii

Schweighofer duce în Japonia cherestea de 150 mil. euro

Schweighofer duce în Japonia cherestea de 150 mil. euro

Gerald Schweighofer. Foto Silviu Matei

Autor: Ioana David

05.11.2012, 00:07 2008

Omul de afaceri austriac Gerald Schweighofer care deţine mai multe fabrici de cherestea şi panouri din lemn pe piaţa locală, spune că anul acesta va ajunge la un business de aproximativ jumătate de miliard de euro, în creştere cu 15% comparativ cu nivelul din anul 2011 pe fondul creşterii producţiei.

"În jur de 85% din producţie merge la export, procent care se va menţine stabil în ur­mătorii ani. O treime din export ajunge în Japonia, pentru că aici sunt cele mai bune preţuri. Piaţa vest-europeană «a intrat la apă», iar prognozele nu sunt din cele mai bune. În acest context ne focusăm pe Japonia şi Orientul Mijlociu", a spus Gerald Schweighofer pentru ZF.

Holzindustrie Schweighofer este cel mai mare business din industria locală de prelucrare a lemnului, depăşind ca rulaj chiar şi Romsilva, care administrează pădurile statului şi care anul trecut a avut o cifră de afaceri de 284 mil. euro. Schweighofer deţine fabrici la Rădăuţi, Sebeş, la Siret şi la Comăneşti.

Citiţi un interviu cu Gerald Schweighofer în numărul de mâine al ZF

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO