Companii

Se pregăteşte ceva? Fraţii Pavăl, proprietarii Dedeman, cea mai mare firmă antreprenorială românească, şi-au făcut o companie de tip holding, cu un capital social de 1 miliard de euro

Pavăl Holding este cea mai mare companie înfiinţată în 2018 după valoarea capitalului social şi este deţinută de Adrian PavÂl 40% şi de DragoŞ PavÂl în proporţie de 60%.

Pavăl Holding este cea mai mare companie înfiinţată în 2018 după valoarea capitalului social şi este deţinută de Adrian PavÂl 40% şi de DragoŞ PavÂl în proporţie de 60%.

Autor: Bogdan Alecu

05.12.2018, 00:08 99979

Dragoş şi Adrian Pavăl, proprietarii retailerului Dedeman, au înfiinţat Pavăl Holding, o companie cu un capital social de un miliard de euro, cea mai mare deţinere directă a unor antreprenori români.

„Am înfiinţat firma holding pentru flexibilitatea pe care ţi-o oferă această structură în dezvoltarea de noi in­ves­tiţii ale grupului nostru, dar şi pen­tru că dorim să ne organizăm să ne struc­turăm mai bine pe linii de business încât să fim mai eficienţi. Nu intenţionăm să ne listăm la bur­să. Pavăl Holding va deţine toate partici­pa­ţiile pe care le controlăm în prezent“, a declarat pentru ZF Dragoş Pavăl.

Pavăl Holding este cea mai mare com­pa­nie înfiinţată în 2018 după valoarea capitalului so­cial şi este deţinută de Dragoş Pavăl în proporţie de 60% şi de Adrian Pavăl de 40%.

Capitalul companiei de tip holding a fost sta­bi­lit după evaluarea participaţiilor deţinute de cei doi antreprenori la compania Dedeman. Eva­luarea a fost realizată de către un evaluator au­to­rizat de către Asociaţia Naţio­na­lă a Eva­luato­rilor Autorizaţi din România în no­iembrie 2017, potrivit datelor din Monitorul Oficial.

Fraţii Pavăl au realizat în ultimii doi ani mai multe achiziţii, de la pachete de acţiuni în companii energetice la clădiri de birouri. Dedeman a parafat în vara acestui an achiziţia proiectului The Bridge, în cea mai mare tran­zac­ţie de office de pe piaţa locală, deal evaluat la 200 de milioane de euro.

Dragoş şi Adrian Pavăl au ajuns anul acesta să controleze 59% din producătorul de cărămizi Cemacon Cluj, prin intermediul fir­melor PIF Industrial şi Dedeman. Dedeman a devenit principalul acţionar al Cemacon la finele anului trecut după ce a cumpărat într-o singură tranzacţie un pachet de 13,4 milioane de acţiuni, ajungând de la 29% la 40,7% din capitalul producătorului român. Cei doi antreprenori au ajuns să deţină două pachete de câte apoximativ 5% în cadrul companiilor energetice Electrica, Transelectrica şi Conpet.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO