Companii

Se reface sau nu lanţul valoric nuclear?

Se reface sau nu lanţul valoric nuclear?

Autor: Radu Bostan

24.09.2014, 00:07 1619

Preluarea de către Nuclearelectrica a Companiei Naţio­nale a Uraniului (CNU) ar însemna refacerea, pentru pri­­ma oară, a lanţului valoric din sectorul strategic nu­cle­ar într-o singură structură cu afaceri de 2 mld. de lei. Însă statul mai ia în calcul un scenariu, anume sepa­ra­rea pro­ducţiei de energie de producţia com­bus­ti­bilului nuclear.

În practică, această variantă ar însemna divizarea Nuclear­electrica, care ar rămâne doar cu centrala de la Cerna­vodă, în timp ce Fabrica de Combustibil Nuclear de lângă Piteşti ar fi preluată de CNU.

„Ne aflăm la faza de discuţii şi se presupune exe­cu­ta­rea unui studiu financiar şi juridic pentru a stabili cele mai bune variante, fie fuziunea, fie deli­mi­ta­rea activităţii de pro­du­ce­re a combustibilului nuclear de cea de pro­duc­ţie a ener­gi­ei“, spu­ne Ioan Moraru, direc­to­rul gene­ral al CNU, com­pa­nia de stat care acum con­tro­lează pri­mele două faze din ci­clul nu­clear (ex­tracţia şi prelu­crarea minereului de uraniu).

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- detalii despre planul de reorganizare a Nuclearelectrica, procedura de selecţie pentru firma de consultanţă

- rezultatele financiare ale Companiei Naţionale a Uraniului, ce spune directorul general despre planurile companiei

- proiectul minei de uraniu, amplasată în comuna Grinţieş din judeţul Neamţ

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO