Companii

Se schimbă iar consiliul de administraţie al Tarom. Butunoiu, cel care a recrutat managerii: “"Neoficial ştiu că se fac schimbări, oficial nu ni s-a cerut să găsim alţi candidaţi”"

Se schimbă iar consiliul de administraţie al Tarom....

Autor: Mirabela Tiron

07.05.2014, 16:07 917

La doar şase luni de la numirea ultimului consiliu de administraţie la Tarom au început să aibă loc noi schimbari în structura conducerii transportatorului aerian de stat.

“Ştiu că au loc schimbări la Tarom dar oficial nu ne-a anunţat nimeni să căutam alţi candidaţi. Orice ministru, patron nou care vine vrea să lucreze cu oamenii agreaţi de el, care au aceleaşi interese. Aşa se întâmplă, se schimbă proprietarul se schimbă şi echipa”, a spus George Butunoiu, cel care s-a ocupat de recrutarea managerilor privaţi, pentru companiile din subordinea Transporturilor alături de PricewaterhouseCoopers (PwC) şi avo­caţii de la David şi Baiaş, pe un contract de 200.000 de euro.

Patru din cei şase membri ai Consiliului de Administraţie au fost schimbaţi. Au rămas în consiliu Dante Stein, fost consilier al premierului Ponta şi preşedintele Tarom în prezent, şi Răzvan Filipescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism, potrivit surselor citate de Mediafax.

ZF nu l-a putut contacta pe Dan Şova, ministrul transporturilor pentru lămuriri.

Din consiliu mai făceau parte Ovidiu-Petrişor Artopolescu, Manuel Donescu - secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Florin Luca - consultant strategie bancară, Bogdan Speteanu - director general al BCR Leasing, care renunţase în urmă cu aproape doi luni la această funcţie.

În luna noiembrie a anului trecut au fost revocaţi din consiliu Dan Pascariu (preşedinte), Valentin Macec, Ciprian Lăduncă, Marius Ghenea şi Dumitru Prunariu, în contextul conflictului dintre membrii acestei structuri de conducere şi CEO-ul companiei, Christian Edouard Heinzmann.

Ulterior, Ministerul Transporturilor a numit un nou consiliu. Membrii CA schimbaţi în noiembrie 2013 au acţionat în instanţă compania pentru revocarea fără justă cauză, solicitând drepturile aferente contractului de mandat.

Întrebat de ZF cum influenţează aceste schimbări activitatea companiei şi dacă proiectul "CEO privat la stat" se dovedeşte a fi un eşec, Butunoiu a răspuns că nimeni nu poate spune, până când nu se analizează rezultalele. "Atunci când aduci manageri noi se pierde timp, se pierd informaţii". Tarom nu a făcut publice rezultatele pe 2013.

În perioada 2008-2012 Tarom nu a mai obţinut profit, ci a adunat pierderi de 250 de milioane de euro şi a pierdut poziţia de lider al pieţei,  transportând 2,1 milioane de pasageri.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO