Companii

Se schimbă macazul investiţiilor în industria componentelor auto Autoliv a deschis la Oneşti o fabrică de volane cu 100 de angajaţi

Se schimbă macazul investiţiilor în industria...

Autor: Laurentiu Cotu

08.03.2017, 00:04 2647

Producătorul de sisteme de siguranţă auto Autoliv România, care are peste 10.000 de angajaţi în mai multe fabrici de pe piaţa locală, a deschis o nouă unitate de producţie în localitatea Oneşti, judeţul Bacău, aceasta fiind una dintre puţinele investiţii ale unui producător de componente auto în regiunea Moldovei.

Până în prezent, la fabrica de volane Autoliv din Oneşti au fost angajaţi 96 de oameni, urmând ca personalul să crească la 300 de angajaţi până anul viitor. În acest an, Autoliv intenţionează să producă 200.000 de volane la fabrica din Oneşti, însă pentru anii următori compania are în plan să ajungă la o capacitate anuală de producţie de 500.000 de volane, potrivit presei locale.

„Autoliv a inaugurat luni fabrica de volane din Oneşti, care funcţionează într-un spaţiu închiriat. Planurile companiei sunt de a ajunge de la aproximativ 100 de angajaţi în prezent la 300 de oameni până la finalul acestui an, urmând ca personalul să crească anual în funcţie de eficienţa fabricii“, a declarat pentru ZF Tran­silvania Nicolae Gna­tiuc, primarul din Oneşti, lo­calitate cu aproximativ 39.000 de locuitori şi o rată a şo­majului de 7%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO