Companii

Secuiana, afaceri în creştere cu 10%

Secuiana, afaceri în creştere cu 10%

Autor: Laurentiu Cotu

21.01.2014, 20:14 457

Producătorul de confecţii Secuiana a realizat anul trecut o cifră de afaceri de peste 27 mil. lei (6 mil. euro), mai mult cu 10% faţă de anul anterior, ca urmare a creşterii producţiei la export. Astfel, Secuiana a înregistrat anul trecut o creştere valorică de 26% a exportului, în timp ce pe piaţa locală compania a avut o creştere de 4,5% la desfacerea prin magazinele proprii şi de 6,5% la vânzări către clienţi interni.

„Motorul de creştere a fost exportul. Pen­tru perioada următoare preconizăm o evoluţie pozitivă a vânză­rilor atât pe  piaţa internă, cât şi la export. Nu avem în plan însă creşterea capacităţilor de producţie sau a numărului de magazine“, a declarat pentru ZF Transilvania Dobra Laszlo, directorul general al Secuiana.


Pentru piaţa externă compania produce, aproape în exclusivitate, în sistem lohn sau semi-lohn. În afară de stofă, materia primă este achiziţionată de la diverse companii vest-europene, iar pentru colecţia proprie Secuiana, ţesăturile sunt cumpărate din Italia, Franţa, Germania, Spania, Portugalia şi din Turcia. Capacitatea de producţie zilnică a companiei este de 2.400 de pantaloni şi 300 de cămăşi.


„Mediul de afaceri din România se caracterizează prin instabilitate ridicată, datorită în primul  rând  instabilităţii  legislative şi politice existente în prezent“, a spus Dobra Laszlo.


Compania are în prezent 545 de angajaţi, 440 dintre aceştia lucrează în producţie, iar restul în reţeaua de magazine.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.01.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO