Companii

Sediul ANCOM şi magazinul Praktiker din Craiova ajung pe mâna proprietarului birourilor Danone

Sediul ANCOM

Sediul ANCOM

Autor: Andreea Neferu

25.05.2015, 08:30 807

Fondul de investiţii cipriot Secure Property Development & Investment (SPDI), care deţine sediul Danone din Bucu­reşti, a anunţat că a cumpărat mai multe active în România şi în Bulgaria, pe care cheltuieşte 16,5 milioane de lire sterline (peste 23 de milioane de euro), potrivit informaţiilor publi­cate pe site-ul companiei.

Astfel, ciprioţii au achiziţionat spaţiul în care este amplasat magazinul Praktiker din Craiova, controlat anterior de fondul grec de investiţii Bluehouse, precum şi o partici­paţie de 24,35% din clădirea de birouri Delea Nouă din Bucureşti, care aparţinea companiei Delecon, controlată de ICM Insulation Materials Limited şi Lelar Holding Limited. În clădirea Delea Nouă se află sediul Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţi (ANCOM). Printre activele cumpărate de Secure Property Develo­p­ment & Investment se mai numără şi un ansamblu rezidenţial pe malul lacului Griviţa în nordul Capitalei, însă compania nu precizează despre ce complex este vorba.

În total, ciprioţii se aşteaptă să obţină un venit operaţional net de 8 mil. euro pe an din activele cumpărate, a căror achi­ziţie este finanţată printr-o majorare de capital. Portofoliul de proprietăţi al fondului Secure Property & Investment se ridică la 62 mil. euro şi cuprinde active în patru ţări.

Secure Property & Investment a fost înfiinţată în iunie 2005 şi a vizat iniţial investiţiile pe piaţa imobiliară din Ucraina. În urma recapitalizării, în 2011, compania şi-a extins activitatea la nivel regional, prin investiţii în România, Bulgaria, Serbia şi Muntenegru. De altfel, Secure Property & Investment şi-a deschis un birou în Bucureşti în 2013.

În România, fondul mai deţine parcul logistic Innovations din Clinceni, cumpărat cu 12,6 mil. euro şi clădirea de birouri EOS Business Park, unde se află sediul Danone, cumpărată anul trecut de la dezvoltatorul Primavera Development, deţinut de oamenii de afaceri Daniel Adrian Tanăsoiu şi Emil Tanăsoiu. Reprezentanţii Secure Property Development & Investment nu au răspuns până la închiderea ediţiei la solicitarea ZF privind planurile pentru piaţa locală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO