Şeful Atlassib: Un şofer de autocar cu vechime pe curse externe câştigă 1.000 de euro pe lună

10 mar 2016 Autor: Mirabela Tiron

Daniel Micu, directorul general al Atlassib: „Piaţa s-a sedimentat deja, există pasageri adepţi ai avioanelor, dar şi adepţi ai autocarelor. Avem ca avantaj costul mic pentru bagaje în comparaţie cu avioanele, dar şi faptul că preluăm pasagerii din mai multe localităţi, nu doar în oraşele mari“.

Daniel Micu, directorul general al com­paniei Atlassib, cel mai mare trans­por­tator rutier de persoane pe curse ex­terne, spune că salariul unui şofer de au­tocar începe de la 800 de euro net pe lună şi sare de 1.000 de euro în cazul şo­ferilor cu vechime mare în muncă.
 
„Sa­la­riile va­riază în funcţie de numărul de curse efectuate, dar şi de vechimea în muncă. Piaţa şoferilor pro­fesionişti pentru auto­care este destul de redusă în România. Este o problemă în ceea ce priveşte nu­mărul lor şi pregătirea pe care o au. Noi ne ocupăm de instruirea celor pe care îi angajăm pe cursele internaţionale“, a declarat Daniel Micu.
 
În total, în cadrul companiei Atlassib lu­crează aproape 660 de şoferi, flota trans­portatorului fiind compusă din 200 de autocare. „Pe cursele lungi, de până la 40-50 de ore, schimbăm şi şase-şapte şoferi. Avem în cadrul companiei şoferi care lucrează de 20-21 de ani şi al căror sala­riu depăşeşte 1.000 de euro lunar“, a precizat el.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 
Cuvinte cheie:
curse
, vechime
, sofer
, castigare
, autocar
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide