Companii

Şeful Auchan: "Am finalizat remodelarea magazinelor Real într-un timp record de mai puţin de 6 luni"

Şeful Auchan: "Am finalizat remodelarea magazinelor Real...

Autor: Ioana David

11.04.2014, 15:25 1040

Auchan a anunţat astăzi finalizarea procesului de remodelare a celor 20 de magazine Real pe care le-a achiziţionat anul trecut şi care i-au permis să ajungă în 2013 la o cifră de afaceri de 4,6 miliarde de lei.

“Sunt 20 de magazine noi Auchan. Am remodelat 140.000 metri pătraţi, suprafaţă de vânzare ce echivalează cu 14 terenuri de fotbal. Am integrat 5.000 de noi colaboratori şi am creat 1.000 de noi locuri de munca”, a spus Patrick Espasa, directorul general al Auchan Romania.

Pentru remodelarea fiecărui magazin Real, s-au investit în medie peste 2 milioane de euro. Auchan are în vedere şi în continuare deschiderea de noi magazine, primul fiind cel din Drumul Taberei, o investiţie estimată la 70 milioane de euro.

În prezent compania are 1.200 de furnizori, dintre care spune că aproximativ 90% sunt locali.

O altă investiţie a companiei pentru care nu a anunţat un termen de finalizare este cea de la Braşov.

Investiţiile pe care Auchan le-a anunţat pentru anul acesta se ridică la 100 milioane de euro. Totodată Espasa a declarat că anul trecut business-ul cumulat al Auchan si Real a adus o pierdere netă de 15 milioane de euro. În cadrul companiei lucrează, în prezent 11.000 de persoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO