Companii

Şeful centrelor comerciale Winmarkt: Economia îşi revine acum şi nu este un moment prielnic să vindem

Carlo Barban, 37 de ani, conduce din primăvara anului trecut businessul Winmarkt

Carlo Barban, 37 de ani, conduce din primăvara anului trecut businessul Winmarkt

Autor: Cristina Rosca

15.06.2015, 00:06 247
Carlo Barban, care conduce din primăvara anului trecut businessul Winmarkt, afirmă că vânzarea cen­tre­lor comerciale din Ro­mânia nu este o prio­ritate până în 2018, însă „orice are un preţ“. 
 
Grupul italian IGD a preluat în 2008, când cri­za abia îşi arăta colţii, 15 centre co­mer­ciale construite în comunism în ini­ma ora­şe­lor medii şi mari de provin­cie­. Astăzi, pe o piaţă dominată de malluri de ultimă ge­neraţie, italienii investesc în recon­struc­ţie pen­tru a face loc unor bran­duri pre­cum H&M, ne­cesare pen­tru creşterea vi­itoa­re. Lucră­rile de recon­struc­ţie au tras în jos veniturile din ulti­mii ani, însă 2015 se pre­co­ni­zează a fi primul an de re­ve­nire pentru Win­markt, scrie re­vista Busi­ness Con­struct în ediţia din luna iunie. Italienii au investit de la în­ceputul anului tre­cut până în prezent peste 8,5 mi­lioane de euro în remode­la­rea centrelor co­merciale Win­markt, cea mai mare parte a sumei fiind chel­tui­tă pentru lucrări de reconstrucţie inte­rioa­ră, compania fiind ne­vo­ită să facă loc unei noi ancore, respectiv suedezilor de la H&M. Retailerul de modă a ajuns astfel chiriaş în cinci dintre cele 15 cen­tre comerciale Winmarkt.
 
Planul de investiţii al IGD în Româ­nia nu se opreşte însă aici, alte 5 mi­lioa­ne de euro fiind planificate pentru pe­rioada 2015-2018.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO