Companii

Şeful Coca-Cola: Facem din România un centru de export regional

Muhtar Kent, CEO şi preşedinte al gigantului american Coca-Cola. Foto Octav Ganea

Muhtar Kent, CEO şi preşedinte al gigantului american Coca-Cola. Foto Octav Ganea

Autor: Ioana David

30.10.2013, 21:27 1332

Muhtar Kent, CEO şi preşedinte al gigantului american Coca-Cola, cu afaceri de 48 mld. dolari, a venit ieri la Ploieşti de unde a anunţat că face din fabrica din acest oraş un centru regional ce va aprovizona şase pieţe din zonă.

Muhtar Kent, de origine turcă, a lansat la începutul anilor ’90 afacerea Coca-Cola în România prin deschiderea primelor fabrici, reuşind să se dezvolte mai rapid decât rivalul Pepsi, care avea o istorie mai veche în România, dar care nu a reuşit să ţină pasul.

Acum, după două decenii, el a inaugurat, alături de premierul Victor Ponta, o nouă linie de îmbuteliare în valoare de 22 milioane de euro şi a afirmat că va continua să dezvolte afacerile de pe piaţa locală.

WikiZF: Profilul companiei Coca-Cola

„Produsul Cappy Pulpy made in România va ajunge la peste 100 de milioane de consumatori. Este vorba despre inovaţie şi creştere. Toată lumea are nevoie de creştere: ţările, afacerile şi indivizii“, a spus Kent.  El şi-a amintit că a mai fost în România la începutul anilor ’90 după ce a răspuns scrisorii primite de la directorul unei fabrici de băuturi răcoritoare pentru a veni să investească.

De la intrarea pe piaţa locală, investiţiile totale ale Coca-Cola se ridică la peste jumătate de miliard de euro.

Pe piaţa locală, Coca-Cola funcţionează în baza unui sistem care cuprinde Coca-Cola Company, ce deţine brandurile şi concentratele de sucuri şi partenerul său îmbuteliatorul Coca-Cola Hellenic Bottling, care deţine fabricile.

Citiţi continuarea articolului aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 31.10.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO