Companii

Şeful Dacia le reaminteşte românilor: Au trecut aproape 100 de ani de la Marea Unire. Construiţi şi drumuri care să unească ţara?

Nicolas Maure

Nicolas Maure

Autor: Bogdan Alecu

30.03.2016, 00:07 2727
Nicolas Maure, preşedintele şi direc­torul general al Automobile Da­cia, care de săptămâna viitoare va pre­lua conducerea AvtoVaz, cel mai ma­re constructor auto din Rusia, con­trolat de Alianţa Renault-Nissan şi care produce automobilele Lada, în ulti­ma întâlnire cu presa din Româ­nia a accentuat din nou cea mai mare pro­blemă a economiei locale, infra­struc­tura. Mai mult, un executiv fran­cez a amintit românilor faptul că deşi au trecut aproape 100 de ani de la Marea Unire, paradoxal, Tran­sil­va­nia este şi va fi pentru mulţi ani mai bi­ne co­nec­tată de Ungaria şi Bu­da­pes­ta, nu de Bucureşti şi restul României.

„Din perspectiva unirii Transil­va­niei cu sudul României trebuie să existe o uniune şi din punctul de vedere al infrastructurii, altfel Tran­sil­vania este mai apropiată de Unga­ria din punctul de vedere al schim­burilor, iar sudul rămâne separat. Pentru că în 2018 se vor aniversa 100 de ani de la Unire, cu atât mai mult ar trebui să existe şi această unire din punctul de vedere al infrastructurii. Bineînţeles, trebuie să existe şi Ploieşti - Braşov, plus o legătură cu Moldova“, a spus Nicolas Maure. Practic, în 98 de ani de la Marea Unire de când Transilvania s-a unit cu Regatul României în 1918 -, dintre care 25 de capitalism, statul român nu a fost în stare să construias­că mai mult de un drum cu o bandă pe sens care să fluidizeze transpor­tu­rile între provinciile istorice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO