Companii

Şeful grupului britanic Stanleybet: „Compania din România este singura din grup în insolvenţă. Noi credem că şansele depăşirii insolvenţei sunt mari“

John Whittaker, CEO al grupului Stanleybet

John Whittaker, CEO al grupului Stanleybet

Autor: Cristina Rosca

22.02.2017, 00:05 1700
Compania Right Betting, controlată de grupul bri­tanic Stanleybet, prezent pe piaţa locală din 2003, este cea mai mare insolvenţă din 2016 din in­dus­tria pariurilor sportive, o piaţă de 6,6 mld. lei, care mai are alte şase companii în aceeaşi situaţie începând cu anul tre­cut.
 
Ziarul Financiar a publicat o analiză în care sesiza că şapte companii din domeniul pariurilor sportive şi-au făcut loc în topul celor mai mari insolvenţe ale anului trecut. În acest context, John Whittaker, CEO-ul întregului grup Stanleybet explică situaţia şi povesteşte despre planurile companiei pentru România. Acesta este singurul interviu acordat de el presei locale şi totodată unul dintre puţinele acordate de executivii din industrie.
 
Executivul, cu o experienţă de 35 de ani în do­me­niu, spune că valul de insolvenţe în domeniul com­­paniilor de pariuri a fost declanşat după ce ANAF a decis impozitarea specială a busine­ssu­rilor din domeniu, cu 5% din veniturile totale ale o­pe­ra­torilor, aplicând măsura retroactiv. Repre­zen­tanţii Stanleybet susţin că pe alte pieţe nivelul de im­po­zitare nu se aplică la încasările totale ale a­gen­ţiilor de pariuri, ci la „gross gamming revenue (GGR)“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO