Companii

Şeful Hyundai se mută la importatorul Peugeot

08.08.2010, 23:40 209

Narcis Ghiţă, fostul director general al Hyundai Auto Româniaimportatorul mărcii coreene pe piaţa locală, parte a grupuluiŢiriac, a preluat la începutul acestei luni conducerea TrustMotors, importatorul Peugeot, companie cu o cifră de afaceri depeste 75,1 mil. euro anul trecut, controlată de omul de afaceriGheorghe Dolofan.

Actualul şef al Trust Motors a fă­cut parte din echipa de conducerea importatorului Hyundai din 2003. Hyundai Auto România a avut anultrecut un business de 96 mil. euro. În acelaşi timp, DragoşDrăghici nu mai ocupă funcţia de director al diviziei auto a ŢiriacHoldings, care include atât ŢiriacAuto, compania de retail autocare controlează dealerii de maşini, cât şi importatorii HyundaiAuto România, Pre­mium Auto (Land Rover şi Jaguar), M Car Trading(Mitsu­bishi) şi Romcar (care până la 1 august a controlatimporturile Ford). "În cadrul Grupului Ţiriac nu mai există poziţiade di­rector al diviziei auto", a subliniat Ion Alexandru Ţiriac,re­pre­zentantul acţionarului în consiliile de conducere şiadmi­nis­traţie atât în cadrul Ţiriac Holdings, cât şi în cadrulboar­du­rilor Unicredit Ţiriac Bank, Allianz Ţiriac Asigurări şiMetro Cash&Carry.

În prezent la conducerea Hyundai Auto România se află DragoşMăgdălina, care la finele lunii mai a preluat funcţia de directorexecutiv al companiei. Anterior, Măgdălina a ocupat funcţia dedirector general de vânzări în cadrul Romcar, companie care până la1 august a deţinut importurile mărcii Ford pe piaţa locală, înprezent acestea fiind gestionate de compania naţională de vânzări aFord România. Tot la ni­velul lunii mai, Mihai Ivănescu, directorulgeneral al M Car Tra­ding, importatorul Mitsubishi pe piaţa locală,a preluat func­ţia de preşedinte al consiliului de administraţie alPre­mium Auto şi în acelaşi timp a rămas în continuare membru înconsiliul de administraţie al M Car Trading.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO