Companii

Şeful Lidl România, la primul interviu: Ţinta noastră este să ajungem la 300 de magazine

Frank Wagner, preşedinte al consiliului de conducere al Lidl în Româ­nia

Frank Wagner, preşedinte al consiliului de conducere al Lidl în Româ­nia

Autor: Cristina Roşca

24.10.2016, 00:07 50144

Retailerul german Lidl are planuri să deschidă în România încă 100 de magazine de tip discount faţă de cele 200 pe care le are deja, potrivit lui Frank Wagner, executivul ger­man care conduce operaţiunile locale ale companiei. El nu înaintează un orizont de timp, însă companiei i-a luat circa cinci ani să deschidă un număr similar în perioada 2011-2016.

„Am ajuns la 200 de magazine în România şi acum mer­gem spre ţinta de 300 de unităţi. Loc de dezvoltare exis­tă. Vrem să menţinem ritmul de expansiune la 10-15 maga­zine pe an şi chiar să accelerăm dacă găsim oportunităţi. Depin­dem de autorizaţii şi de ofer­tele de spaţii din piaţă“, spune la primul său interviu Frank Wagner (43 de ani), exe­cu­tivul care con­du­ce operaţiunile locale ale Lidl în Româ­nia din poziţia de pre­şe­dinte al consiliului de conducere.

Cum arătau fructele şi legumele înainte să fie modificate genetic

Cel mai bine ”păzit” secret al Facebook: Al doilea site al reţelei de socializare, gândit special pentru a vorbi cu prietenii

Care sunt diferenţele dintre vălurile islamice purtate de femeile musulmane

Lidl a intrat oficial pe piaţa lo­cală în 2011 prin achiziţia reţe­lei de dis­count Plus, care avea atunci 107 uni­tăţi şi afa­ceri de circa 380 mil. euro. Ulterior nemţii s-au extins direct până la 200 de ma­gazine şi afaceri de 1,1 mld. euro anul trecut. După cifra de afaceri nemţii sunt al trei­lea cel mai mare jucător din comerţul local după Kaufland şi Carrefour.

„Ţinta noastră este acum cea de 300 de magazine, şi dacă odată cu ea vine şi pragul de 2 mld. euro cifră de afaceri, este foarte bine. Depindem de clienţi ca să ajungem aici“, adaugă Wagner într-o română cursivă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO