Companii

Şeful Metro Cash & Carry: Cifra de afaceri revine pe creştere la anul

Gilles Roudy, şeful Metro: „Reducerea TVA ne-a ajutat şi avem o creştere de aproape 10%“

Gilles Roudy, şeful Metro: „Reducerea TVA ne-a ajutat şi avem o creştere de aproape 10%“

Autor: Cristina Roşca

01.10.2015, 00:07 1147

Afacerile Metro Cash & Carry vor reveni pe creştere începând de anul viitor după un declin constant în euro început în 2008, spune executivul Gilles Roudy, directorul general al operaţiunilor locale ale grupului german.

„Văd luminiţa de la capătul tunelului. Am muncit mult, ne-am reorganizat, dar deja de şase luni se văd rezul­ta­tele. Mai mult, reducerea TVA ne-a ajutat şi avem o creş­tere de aproape 10% like for like (fără expansiune - n.red.) atât în va­loare, cât şi în vo­lum. Per an­sam­blu însă cifra de afa­ceri va reveni pe creş­tere înce­pând cu anul viitor“, spune executivul.

WikiZF: Profilul companiei Metro Cash & Carry

Comerciantul german Metro Cash & Carry, prezent pe piaţa loca­lă cu o reţea de 31 de magazine, a în­re­gistrat anul trecut afaceri de 4,49 mld. lei (1,01 mld. euro), în scădere comparativ cu anii an­terior. În cel mai bun mo­ment, în 2007, compania a ajuns la 1,72 mld. euro, cu 70% mai mari de­cât cele de anul trecut.

Gilles Roudy nu oferă detalii pri­vind cifra de afaceri din acest an, însă afirmă că există loc de dez­vol­ta­re a businessului pe piaţa locală, nu prin deschiderea de magazine noi, ci prin dezvoltarea de proiecte. Printre acestea se nu­mă­ră dezvoltarea reţelei de magazine în franciză LaDoiPaşi, care în prezent numără 500 de unităţi. „Vrem ca în trei ani să triplăm numărul de magazine“, spune el. Aceste magazine nu sunt deţinute de Metro Cash & Carry, ci de francizaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO