Companii

Şeful Novartis din Europa Centrală şi de Est vine la ZF Pharma Summit’14

Panos Alexakos, head Central and Eastern Europe al Novartis Pharmaceuticals

Panos Alexakos, head Central and Eastern Europe al Novartis Pharmaceuticals

Autor: Ioana David

25.08.2014, 00:04 274
Panos Alexakos, head Central and Eastern Europe al Novartis Pharmaceuticals, va fi prezent la ZF Pharma Summit’14, primul eveniment pe care Ziarul Financiar îl organizează în această toamnă.

Alexakos a fost numit în această poziţie în iulie 2013 şi lucrează în cadrul grupului elveţian de peste 15 ani. Înainte să fie numit la cârma acestei regiuni, Alexakos a fost General Manager Oncology în cadrul UK şi Irlanda. S-a născut în Atena (Gre­cia), iar înainte să fie recrutat de Novartis a deţinut diferite poziţii în Grecia, Germania şi Elveţia, având expe­rienţă în oncologie, pro­duse pentru îngrijire pri­mară şi consumer care.

Din actualul rol în cadrul Novartis este res­ponsabil de rezul­tatele companiei din Europa Centrală şi de Est.

Pe piaţa locală No­vartis se află pe locul trei în topul celor mai mari ju­cători, cu vânzări de 681 mil. lei (peste 150 mil. euro) în perioada iulie 2013 – iunie 2014. La nivel mon­dial însă Novartis este cel mai mare producător de medi­camente.

Novartis este prezent şi în producţie în România, prin intermediul diviziei de generice Sandoz, având două fabrici la Târgu Mureş, în care a investit 40 mil. euro (până anul trecut). Fabricile au o prezenţă solidă şi la export.

În 2013, Sandoz a înregistrat o cifră de afaceri de 61 mil. euro, conform informaţiilor existente pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Pe piaţa locală, compania elveţiană este prezentă prin intermediul a patru divizii, Pharma (care include partea generală de medicamente care se eliberează pe prescripţie şi divizia de oncologie), OTC-urile (produsele care se eliberează fără prescripţie), Sandoz (divizia de medicamente generice) şi Alcon (divizia de produse oftalmologice).

 

ZF Pharma Summit’14 va avea loc pe 29 şi 30 septembrie. Pentru mai multe informaţii vizitaţi pagina evenimentului 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO