Companii

Seful P&G: E gresita abordarea "criza = taieri de joburi"

24.09.2009, 16:00 41

Sotirios Marinidis, 44 de ani, directorul general al P&GRomania, spune ca in majoritatea segmentelor din FMCG (sectorulbunurilor de larg consum) a echivala criza cu disponibilizari depersonal este o abordare gresita, in lipsa unui declin abrupt alconsumului. "In cazul nostru as putea spune ca in acest an taiereajoburilor este chiar ultima optiune pentru reducerea costurilor. Amoperat reduceri de costuri la operatiunile de distributie sidepozitare, de promovare, si am inlocuit deplasarile cuvideoconferinte", afirma Marinidis, grecul care conduce din iuliebusinessul de 400 mil. dolari al gigantului american P&G inRomania.

Piata de profil a scazut anul trecut cu 7% in termeni reali siar putea reveni pe crestere in a doua jumatate din 2010, potrivitestimarilor companiei. Marinidis este la al doilea mandat al sau pepiata locala, dupa ce in 2000-2005 a coordonat departamentul demarketing al companiei de la biroul din Bucuresti. El mai spune cala revenirea in tara cel mai mult l-au surprins schimbarile dincomert aduse de dezvoltarea retelelor de magazine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO