Companii

Şeful pe HR al Johnson Controls: Încă găsim forţă de muncă disponibilă, dar nu în specializările de care avem nevoie

Aurelian Dumitru coordonează politicile de resurse umane pentru cei circa 5.500 de angajaţi ai producătorului de componente auto Johnson Controls în România

Aurelian Dumitru coordonează politicile de resurse umane pentru cei circa 5.500 de angajaţi ai producătorului de componente auto Johnson Controls în România

Autor: Adelina Mihai

12.10.2015, 00:03 3801

Educaţia reprezintă principala problemă care trebuie rezolvată pentru ca economia judeţelor din Muntenia şi din Oltenia să crească, pentru că angajatorii găsesc candidaţi disponibili să lucreze, dar aceştia nu au specializările de care au nevoie companiile, a spus Aurelian Dumitru, country HR manager în cadrul producătorului de componente auto Johnson Controls.

„Găsim greu candidaţi pentru tot ce înseamnă inginerie, proces, produs, calitate, logistică în zona de gulere albe. În zona de blue collars găsim foarte greu muncitori în zona de mentenanţă, dar şi în ceea ce priveşte meseriile calificate – sudori şi tapiţeri. (…) Simţim foarte mult lipsa unei culturi industriale în tot ce înseamnă primul job: disciplină, program de lucru, muncă în echipă, ce înseamnă să ai un şef, monito­rizarea performanţei sau acor­darea de feedback“, a mai spus Aurelian Dumitru. El a fost unul dintre invitaţii celei de-a XIX-a ediţii a dezbaterilor ZF HR Insider, evenimentul lunar dedi­cat profesioniştilor în resurse umane. Evenimentul organizat la sfârşitul lunii trecute la Piteşti i-a mai avut ca invitaţi pe Nicu Durău (human resources & general affairs director ALRO), Dan Stancu (consultant, Ascendis), Camelia Văduva (staffing and talent management senior manager, Grup Renault), Ioana Sileam (director de resurse umane, Renault Technologie Roumanie), Floriana Popescu (HR manager & organization development, Vimetco Extrusion), Oana Burcea (HR manager, Faurecia) şi George Caval (pre­şedinte, Camera de Comerţ şi Industrie Argeş).

Johnson Controls are în prezent parteneriate cu universităţile din Ploieşti, Piteşti, Craiova şi Timişoara pentru a le oferi stagii de practică studenţilor, iar o treime din tinerii care se înscriu în aceste programe devin ulterior angajaţi în cadrul companiei.

„Legat de migraţia inginerilor români în străinătate, în zona de componente auto resimţim mai puţin acest fenomen, nu suntem la fel de puternic afectaţi (faţă de companii precum Renault – n.red.), poate şi pentru că în prezent avem doar zona de operaţiuni în România şi nu activităţi de inginerie sau de cercetare-dezvoltare“, a mai spus Dumitru, care coordonează politicile de resurse umane pentru cei circa 5.500 de salariaţi ai Johnson Controls în România.

 Următoarea ediţie a dezbaterilor ZF HR Insider va avea loc pe 29 octombrie, la Braşov. Printre invitaţii care au confirmat deja prezenţa la eveniment se află Alexandru Blemovici, managing director al producătorului de componente pentru industriile auto şi eoliană Schaeffler România, Aurelia Florea, directorul de resurse umane al producătorului de electrocasnice de lux Miele şi Ioana Bran, coordonatorul regional al firmei de training Ascendis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO