Companii

Şeful pe România al low-costului Air Vallee, care va introduce zboruri din martie: strategia este să operăm pe rute care nu intră în concurenţă cu alţi low-cost

Autor: Mirabela Tiron

02.02.2012, 15:23 1086

Davide Strinna, country manager pentru România al low-costului italian Air Vallee, ce va intra pe piaţa românească din 24 martie cu două curse pe Bucureşti-Parma şi Iaşi-Torino, susţine că din aprilie şi mai vor mai fi lansate alte zboruri spre oraşe din Italia, care nu intră în concurenţă cu rutele operate de alte companii low-cost în România.

Deja pe site-ul Air Vallee se pot rezerva bilete de avion pentru cursele Bucureşti-Parma (două zboruri pe săptămână), Bucureşti-Florenţa (trei zboruri pe săptămână începând cu 26 aprilie), Bucureşti-Pescara (două zboruri pe săptămână începând cu 30 aprilie). O altă destinaţie spre care va zbura Air Vallee din 3 mai este Bucureşti-Milano, care nu apare încă pe site-ul companiei.

Din Iaşi vor fi operate zboruri spre Torino de pe 25 martie, spre Milano de la 30 aprilie iar spre Roma din 30 aprilie, pe toate aceste curse putând fi făcute rezervări. Compania ia în calcul şi introducerea de zboruri spre Paris din Iaşi.

"Am introdus din România zboruri pe rute care nu intră în concurenţă cu alte companii aeriene low-cost sau tradiţionale. Mai mult, deşi suntem o companie low-cost oferim la bordul avioanelor un snack gratuit, cafea, ceai şi apă, faţă de alţi juc ători low-cost. Gratuit este şi un bagaj la cală cu o greutate de maxim 20 de kilograme", a spus el.

Italienii de la Air Vallee vor aloca o aeronavă de tip Fokker 100, cu o capacitate de 109 persoane, pentru aeroportul din Iaşi, pe care va avea propria bază operaţională. Biletele de avion vor fi vândute atât online cât şi prin agenţii de turism locale, spre comparaţie de exemplu cu low-costul Wizz Air care vinde doar online.

Intrarea unui nou operator low-cost în România vine în contextul în care declanşarea crizei economice i-a scos de pe piaţă prima dată pe operatorii low-cost My Air şi Sky Europe, care s-au confruntat cu mari probleme financiare. Un alt low-cost, easyJet a anunţat că din ianuarie anul acesta se va retrage de pe piaţă.

Cu toate acestea, ungurii de la Wizz Air au rezistat pe piaţă şi mai mult decât atât au avut cea mai agresivă politică de extindere. Avioanele Wizz Air au transportat din şi înspre România 2,7 milioane de pasageri în 2011, cu 29% mai mult ca în anul anterior, devenind compania aeriană cu cei mai mulţi pasageri transportaţi pe piaţa locală. Pe piaţa aeriană low-cost mai operează Blue Air, controlată de Nelu Iordache.

Air Vallee, operator low-cost înfiinţat în 1987, are baza operaţională la Parma, dar operează şi de pe aeroporturile din alte patru oraşe din Peninsulă (Torino, Rimini, Pescara şi Catania).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO