Companii

Şeful Ryanair la Bucureşti: Vrem să ajungem la 3 milioane de pasageri pe Otopeni în doi ani

Şeful Ryanair la Bucureşti: Vrem să ajungem la 3...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

16.02.2016, 14:23 3779

Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa, va deschide o bază pe Otopeni unde va avea 3 aeronave.

"Vrem să ajungem la 3 milioane de pasageri pe Otopeni în doi an. Putem să creştem numărul de rute şi numărul de pasageri în România, însă totul depinde depinde de cât de repede se mişcă aeroporturile(...) Am trimis la Aeroportul Otopeni  propuneri  pentru a introduce zboruri spre Sofia, Budapesta şi mai multe oraşe din Germania ", a spus Michael O'Leary, şeful Ryanair, care a venit la Bucureşti pentru a vorbi despre planurile pe care compania aeriană le are pentru piaţa românească. De asemenea, el a spus că estimează că în cinci ani compania pe care o conduce va ajunge la 10 milioane de pasageri în România şi va fi liderul pieţei. În prezent, compania Wizz Air din Ungaria este liderul pieţei din România, luând în calcul numărul de pasageri. 

Cu această ocazie, el a anunţat noul program de zboruri al companiei în această iarnă, dar şi faptul că Ryanair pune în vânzare bilete de la 9,99 euro pentru zborurile cu destinaţie de pe aeroportul din Capitală pentru călătorii în martie care trebuie rezervate până cel târziu Joi, (18 Feb). 

"Noile rute ne  vor aduce pe aeroportul  Bucureşti un trafic de 1.4 milioane de clienţi pe an şi vor susţine peste 1,000 de locuri de muncă. La Bucureşti, Ryanair va avea o creştere de 75% şi va investi 300 milioane de dolari". 

În prezent, compania aeriană operează zboruri din Bucureşti spre şapte destinaţii din Spania (Madrid) , Belgia (Bruxelles), Irlanda (Dublin), Marea Britanie (Londra) şi Italia (Roma, Milano, Bologna). Din Timişoara, compania va avea din noiembrie zboruri către şapte destinaţii, inclusiv către Bucureşti. De asemenea, Rya­nair va avea zboruri din Timişoara spre Berlin, Bruxelles Charleroi, Düssel­dorf Weeze, Frank­furt Hahn, Londra Stansted, Milano Bergamo.

Câte curse are Ryanair pentru orarul de iarnă spre şi dinspre Bucureşti. 

 

Roma             2/zi

Timişoara      2/zi

Londra            2/zi     

Bruxelles       9/săptămână

Milano            9/săptămână

Atena              1/zi

Madrid            1/zi

Milano            1/zi

Bologna         5/săptămână

Dublin            5/săptămână

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO