Companii

Şeful spitalului Monza: Vom fi doar cinci-şase jucători pe piaţă în următorii ani

Şeful spitalului Monza: Vom fi doar cinci-şase...

Autor: Corina Mirea

20.10.2015, 00:07 2278
Luca Militello, directorul ge­ne­ral al spitalului Monza din Capi­tală, o investiţie de 40 de mi­lioane de euro făcută de fa­milia ita­liană De Salvo în anul 2012, spune că în ur­mătorii doi-trei ani se aş­teap­tă ca piaţa spi­talelor pri­vate să se condenseze, astfel încât să rămână doar cinci-şase mari jucă­tori.

Doar cei mai mari ze­ce furnizori de servicii spitaliceşti, printre care se numără MedLife, Sana­dor, Regina Maria, Poli­sa­no sau Monza, au avut afa­ceri cu­mu­­late de 112 milioane de euro anul trecut.

„Piaţa spitalelor private din Ro­mânia este una foarte efervescentă, în plină dezvoltare. Cred însă că va fi tot mai concentrată, este o direcţie pe care Ro­mânia o va urma. Eu cred că în ur­mătorii doi-trei ani vom fi doar cinci-şase mari jucători în zona spitalelor pri­vate“, explică Militello, executivul care conduce un spital ce în 2015 va ajunge la afaceri de 12 mi­lioane de euro, după ce în 2014 acestea s-au situat la 9,5 mi­lioane de euro.

Până în prezent, spitalul Monza, cu o capacitate de 140 de pa­turi şi un vo­lum ma­xi­mum de 1.000 de in­ter­venţii chi­rur­gicale pe an, a ajuns la un grad de ocupare de 85%, la un număr de aproape 50.000 de pa­cienţi în ambulatoriu şi la peste 3.700 de operaţii.

Cea mai mare parte a inter­ven­ţiilor pe care personalul medical din Monza le realizează (70%) vizează zonele de cardiologie şi de neurologie. Însă, spitalul mai furnizează şi servicii spitaliceşti ce ţin de medicină internă, de ortopedie sau de imagistică.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO