Companii

Segezha a renuntat la cateva contracte cu firme din constructii

27.04.2009, 19:01 127

Producatorul de ambalaje din hartie Segezha Packaging, care detine o fabrica in Ploiesti, cu afaceri de 11,3 mil. euro anul trecut, a inregistrat o scadere cu 25-30% a vanzarilor de ambalaje in primul trimestru din acest an, fata de aceeasi perioada din 2008.

"Am renuntat la colaborarea cu unele firme mici, producatoare de materiale de constructii, care nu mai prezentau garantii in privinta solvabilitatii lor", a declarat Gabriel Angelescu, directorul comercial al companiei, fara a da insa detalii despre aceste companii.
In urma renuntarii la unele contracte cu firmele producatoare de materiale de constructii, compania s-a reorientat catre piata externa. "Pana in acest moment am reusit sa incheiem noi contracte de colaborare pentru 2009, cu clienti din Grecia, Bulgaria, Moldova si Turcia", a spus el.
Astfel, reprezentantii companiei apreciaza ca ponderea veniturilor obtinute din ambalajele (sacii) pentru export in cifra de afaceri se va tripla, comparativ cu cea inregistrata la sfarsitul anului trecut. "Pe fondul crizei economice, care a luat amploare catre sfarsitul anului 2008, afectand in special sectorul de constructii si implicit pe cel al producatorilor de materiale de constructii, firma noastra a inregistrat o diminuare a vanzarilor de ambalaje in primele trei luni, in comparatie cu perioada similara de anul trecut", a spus Emanuel Constantin, directorul general al companiei.
 La sfarsitul anului trecut, compania a finalizat o investitie de 4 milioane de euro in noi utilaje, care au dus la cresterea si modernizarea capacitatii de productie. Tot anul trecut, compania a devenit furnizoare pentru fabrica de furaje G-A Nutritie Animala din Bacau, detinuta de grupul francez Evialis prin filiala Guyomarc'h si holdingul Agricola Bacau.
Segezha Packaging planuia sa patrunda cu ambalajele din hartie in retelele de supermarketuri la inceputul anului, acestea urmand sa inlocuiasca ambalajele din plastic folosite pana acum. Reprezentantii companiei au trimis oferte de pret si saci mostra catre toate marile lanturi de magazine din tara, pentru a intra in aceste retele cu ambalajele de hartie.
"Deocamdata, modelele de saci propuse drept ambalaje, de catre noi, nu au prezentat un real interes pentru retelele de supermarketuri sau pentru casele de comenzi, cu livrare la domiciliu", au mai precizat reprezentantii companiei.
Segezha Packaging, parte a grupului rus InvestLesProm Group, concureaza pe aceasta piata cu producatori precum Mondi Packaging si Alma Viva Group din judetul Suceava.
 InvestLesProm Group mai detine 14 fabrici producatoare de saci din hartie in Europa, produce 1,3 miliarde de saci anual si are 1.500 de angajati.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO