Companii

Semn bun de la vânzările de camioane: plus 33%

Semn bun de la vânzările de camioane: plus 33%

Autor: Bogdan Alecu

27.10.2014, 00:07 347

Camioanele grele, de peste 18 tone, utilizate cu precădere în transporturile internaţionale au fost cel mai dinamic segment al pieţei autovehiculelor în primele nouă luni din acest an, cu o creştere de 33%, la peste 3.300 de unităţi noi, potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor şi Impor­tatorilor de Automobile (APIA).

„Începutul anului a fost influenţat de livrările de camioane Euro 5 prevândute, dar într-adevăr a fost un început bun. Per total ne aşteptăm ca piaţa totală să nu devieze prea mult comparativ cu 2013. România nu este o piaţă a vânzărilor de mari flote. Sunt câteva excepţii de contracte mai mari, dar cele mai multe sunt cele mici“, a spus Sigurd Wandel, managing director al Volvo Group Trucks România.

Vânzările de camioane grele reprezintă un „barometru“ pentru mersul economiei, iar cererea mai mare pentru acestea indică nevoia de transport. Spre comparaţie, în a doua jumătate a anului 2008 vânzările au început să scadă, iar în 2009 declinul a ajuns la 90%.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- evoluţia pieţei vehiculelor comerciale în primele opt luni ale anului

- ce spune orge Leuschner, CEO al MHS Truck&Bus, despre piaţa de profil şi evoluţia companiei; afacerile estimate de MHS pentru 2014 şi 2015 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO