Companii

Sergiu Manea, CEO al BCR: România creşte peste po­tenţial de o bună bucată de timp; cea mai mare problemă este că România nu creează potenţial

Sergiu Manea, CEO al BCR: România creşte peste...

Autor: Adelina Mihai

14.03.2018, 15:50 726

România creşte peste po­tenţial de o bună bucată de timp şi cea mai mare problemă este că nu creează potenţial, iar pentru pătura societăţii cea mai educată piata locala nu mai oferă un context de dezvoltare pe termen mediu şi lung, a spus Sergiu Manea, CEO al BCR, la conferinţa PWC CEO Survey 2018.

”România creşte peste po­tenţial de o bună bucată de timp. Şi asta n-ar fi îngrijorător, pro­blema este că România nu creează potenţial, iar asta este cea mai mare problemă. Vestea bună este că infrastructura digitală din România este foarte bună, însă pentru a extrage valoare din ea este nevoie de oameni şi de crearea unui context. Să creezi valoare digitală înseamnă crearea de produse digitale în ţara noastră care apoi sunt vândute în lanţul global, nu numai închirierea de creiere“, a explicat Sergiu Manea, CEO şi preşedintele boardului BCR.

În opinia lui Sergiu Manea, în prezent, în special pentru pătura societăţii cea mai educată, cea mai aspiraţională, cu etica muncii sau cu chemare antreprenorială, România nu mai oferă un context de dezvoltare pe termen mediu şi lung.

Întrebaţi dacă economia Ro­mâ­niei mai poate să crească fără să existe schimbări semnificative în ceea ce priveşte infrastructura, educaţia etc., managerii de top prezenţi marţi la eveniment au spus că o creştere pe termen scurt fără lua­rea în considerare a unor schim­bări semnificative va duce, de fapt, la golirea potenţialului României pe viitor.

Pe un orizont de timp de 1-3 ani, România poate creşte, pentru că este deja implicată pe lanţul de dezvoltare globală în industriile clasice. Sergiu Manea a adăugat că industriile clasice nu creează customer experience, asta e creat de Netflix, Google, Amazon, eMag.

Studiul CEO Survey a fost realizat pe un eşation de circa 1.300 de executivi de top din 85 de ţări, dintre care 139 de respondenţi au fost din statele Europei Centrale şi de Est şi 68 de respondenţi din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO