Companii

Sfârşit de drum pentru Ford B-MAX la Craiova

Sfârşit de drum pentru Ford B-MAX la Craiova

Autor: Roxana Rosu

25.07.2017, 00:07 2352

Ford România, al doilea constructor auto de pe piaţa locală, care deţine o fabrică la Craiova, va opri producţia modelului B-MAX la uzina din Craiova începând cu prima parte a lunii septembrie şi va demara în toamnă producţia noului SUV de clasă mică EcoSport, a anunţat compania.

Modelul EcoSport va fi construit pentru clienţii din Europa la uzina Ford din Craiova începând cu toamna acestui an. Investiţia pentru productia noului EcoSport se ridică la aproape 200 milioane de euro, iar Ford a anunţat că va angaja 500 de oameni pentru a susţine producţia noului model.

„Prin adăugarea celor peste 500 de noi angajaţi anunţaţi astăzi vom putea să facem faţă cererii pentru noul EcoSport în condiţiile în care vorbim despre unul dintre segmentele cu cea mai rapidă creştere de pe piaţă“, a spus John Oldham, preşedinte al Ford România.

Ford a înregistrat anul trecut o scădere de 1% a cifrei de afaceri în lei, la 3,71 mld. lei (827 mil. euro) şi a terminat astfel al patrulea an în care businessul nu reuşeşte să crească. Producătorul a raportat însă profit de 29 mil. lei (6,5 mil. euro), după ce în 2015 finalizase cu pierderi de 81 de milioane de lei, potrivit datelor de la mfinante.ro.

De la preluarea uzinei de la Craiova, constructorul auto a raportat profit în trei ani, iar cel mai bun an pentru businessul companiei a fost 2013, când cifra de afaceri a Ford a trecut pentru prima dată de un miliard de euro. De atunci însă vânzările nu au mai revenit pe un trend ascendent.

Ford este cel mai mare exportator, dar şi cel mai mare importator din judeţul Dolj.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO