Companii

Siemens VDO: Deschiderea noilor locatii a generat 380 de noi angajari in productia de componente auto

Siemens VDO: Deschiderea noilor locatii a generat 380 de noi angajari in productia de componente auto

Christian Ruediger - CEO, Siemens VDO Romania: Piata muncii s-a schimbat semnificativ in ultimii cinci ani, pentru ca au aparut si alte companii de profil. Provocarea pentru orice companie in acest moment este sa isi pastreze oamenii, sa investeasca in dezvoltarea lor si sa gaseasca oameni noi, experimentati, pentru noile proiecte.

14.03.2007, 18:02 180

Compania Siemens VDO, divizia producatoare de componente auto a grupului german Siemens, a investit anul trecut 25 de milioane de euro in constructia unui centru de productie la Timisoara si a unui centru de cercetare-dezvoltare la Iasi, urmand ca in acest an proiectele sa fie finalizate.
"In anul 2006 am deschis doua noi locatii, un centru R&D (cercetare si dezvoltare - n.r.) in Iasi si o unitate de productie in Timisoara. Per total, am investit anul trecut in Romania 24,7 milioane de euro. In 2007 dorim sa dezvoltam noile locatii", a declarat Christian Ruediger, CEO al Siemens VDO Romania. Valoarea investitiilor pentru acest an nu a fost declarata.
Siemens VDO a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 34,7 milioane de euro, in crestere cu 21% fata de nivelul anului anterior.
Siemens VDO Automotive Romania detine la Timisoara doua locatii, un centru R&D care lucreaza in special pentru compania-mama din Germania, Siemens VDO, dezvoltand software, hardware si proiectare mecanica pentru diferiti clienti si o unitate de productie care produce unitati de control pentru airbag-uri. "Pentru produsele R&D principalul client este Siemens VDO Germania, iar unitatea de productie livreaza unitati de control pentru air bag-uri pentru Suzuki Ungaria", a spus Ruediger.
Numarul angajatilor producatorului german a evoluat de la 10 persoane in anul 2000, anul intrarii companiei pe piata, la mai mult de 1.500 in prezent. Dintre acestia aproximativ 1.400 lucreaza in cadrul diviziilor de la Timisoara, restul desfasurand activitati de cercetare la Iasi.
"Deschiderea noilor locatii anul trecut a generat in companie circa 380 de noi angajati, iar in acesct an vom continua dezvoltarea noilor locatii si gasirea de oameni potriviti pentru pozitiile deschise in companie", a declarat Ruediger.
Recent, autoritatile locale din Iasi au declarat ca Siemens VDO intentioneaza sa isi dezvolte activitatea in oras, prin extinderea in urma inchirierii unui teren de 1.400 de metri patrati in cadrul parcului tehnologic Tehnopolis.
Pretul estimat de reprezentantii administratiei locale a fost de 8 euro pentru metru patrat, ei adaugand ca noua facilitate Siemens ar urma sa angajeze circa 300 de oameni.
Reprezentantii companiei germane nu au confirmat datele legate de acest proiect. La Iasi compania detine la momentul actual doar centrul de cercetare- dezvoltare.
"Piata muncii s-a schimbat semnificativ in ultimii cinci ani pentru ca au aparut si alte companii pe piata. Provocarea pentru orice companie in acest moment este sa isi pastreze oamenii, sa investeasca in dezvoltarea lor si sa gaseasca oameni noi, experimentati, pentru noile proiecte", a adaugat Ruediger.
Printre companiile germane din domeniul componentelor auto care au investit in Romania se afla, pe langa Siemens VDO si Stabilus, Continental Automotive Products, ContiTech Power Transmission Systems, Freudenberg, INA Schaeffler, BOS, Kromberg & Schubert, Kuhnke Relee, Leoni Wiring Systems, Lisa Draxlmaier, Siemens VDO Automotive sau ThyssenKrupp AG.
In Romania, grupul Siemens mai detine participatii la alte 11 companii, afacerile ajungand la o valoare totala de 290,3 milioane de euro in 2006, cu 21% mai mult comparativ cu 2005.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO