Companii

SIF Moldova a plătit 2,8 mil.lei pentru 10% din Mecanica Ceahlău, ajungând la o deţinere de 73%

SIF Moldova a plătit 2,8 mil.lei pentru 10% din Mecanica...

Autor: Roxana Rosu

07.11.2017, 13:56 644

SIF Moldova a cumpărat un pachet de 10% din acţiunile producătorului de utilaje agricole Mecanica Ceahlău, ajungând la o deţinere de 73,3%, parte a strategiei de consolidare a deţinerilor în companii din domenii conexe agriculturii.

Tranzacţia a vizat un număr de 23.990.846 actiuni Mecanica Ceahlau, companie parte a Grupului SIF Moldova, preţul de achiziţie fiind de 2,87 milioane lei.

”Decizia de a investi suplimentar in actiunile MECF a fost luata in aplicarea strategiei investitionale si programului investitional 2017 pentru consolidarea detinerilor in companii din domenii conexe agriculturii, respectiv productia si comercializarea masinilor si utilajelor agricole,  sector de activitate cu potential de crestere”, se arată în anunţul SIF Moldova. 

Mecanica Ceahlăul a avut anul trecut afaceri de 37 mil. lei, în creştere cu 25% faţă de anul precedent în timp ce profitul net a crescut uşor la 2,3 mil. lei

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO