Sînziana Pardhan, Colliers: Noile clădiri de birouri vor pune în mişcare şi clădirile vechi, care vor fi cumpărate şi renovate pentru a rămâne în piaţă

16 dec 2016 Autor: Bogdan Alecu

Sînziana Pardhan, associate director în cadrul depar­ta­men­tului de investiţii în zona Europei Centrale şi de Est a companiei de consultanţă imobiliară Colliers, spune că pe măsură ce pe piaţa locală vor intra 700.000 de metri pătraţi de noi spaţii de birouri, acestea vor pune presiune şi pe cele vechi.

În contextul în care jucătorii din piaţă estimează că pe lângă nou-intraţi, clădirile noi de clasă A vor atrage şi companii care deja au activitate pe piaţa locală şi fie vor birouri noi, fie să se consolideze sau să se extindă, clădirile vechi vor înregistra pierderi de chiriaşi.

„Vom vedea în perioada următoare clădiri mai vechi care să fie cumpărate şi renovate pentru a fi actualizate la noile standarde, pentru a rămâne competitive pe piaţă. Atunci când ai o clădire veche trebuie să te diferenţiezi cu ea. De obicei vii cu un preţ mai mic, însă trebuie să oferi un standard decent pentru a aduce chiriaşi. Dar proprietarul actual nu are neapărat fondurile pentru a o moderniza, aşa că vrea să facă un exit şi o vinde“, explică Sînziana Pardhan. Directorul asociat al Colliers spune că şi pe măsură ce noile clădiri se dezvoltă într-o zonă, vor profita de pe urma lor şi clădirile mai vechi din zona respectivă.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.12.2016

 
Cuvinte cheie:
cladiri
, birouri
, miscare
, renovare
, companie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide