Companii

Skanska dezvoltă 52.000 mp de birouri

Skanska dezvoltă 52.000 mp de birouri

Autor: Cristi Moga

20.11.2012, 00:07 1137

Grupul suedez Skanska, unul dintre cei mai mari constructori europeni, alături de companii precum Vinci, Bouygues, FCC sau Hochtief, îşi face reintrarea pe piaţa locală prin dezvoltarea unui proiect de birouri de 52.000 de metri pătraţi pe strada Barbu Văcărescu din nordul Capitalei, pe un teren cumpărat de la omul de afaceri Gabriel Popoviciu.

Suedezii, a căror divizie de construcţii a ridicat printre altele şi celebrul turn Gherkin din Londra, au plătit în Bucureşti circa 13 mil. euro pe terenul de 15.000 mp deţinut de Popoviciu prin firma Băneasa Investments şi intenţionează să înceapă lucrările în primăvara anului viitor.

"Acum depindem în primul rând de obţinerea auto­rizaţiei de construire şi de aprobarea proiectului de către consiliul de administraţie al companiei, dar sunt convins că vom începe lucrările în primăvară deoarece managementul Skanska este nerăbdător să vadă primul proiect în România", spune Andreas Lindelof, preşedintele Skanska România.

Prima clădire a proiectului denumit Green Court ar urma să fie dată în folosinţă la începutul anului 2015.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO