Companii

Skanska termină la finalul lunii prima clădire a proiectului Green Court, unde vor lucra 1.500 de angajaţi ai Orange

Skanska termină la finalul lunii prima clădire a...

Autor: Cristi Moga

15.10.2014, 00:04 1169

Compania de dezvoltare imobiliară Skanska va finaliza la sfârşitul acestei luni lucrările la prima clădire a proiectului Green Court Bucharest dezvoltat în zona Barbu Văcărescu din nordul Capitalei, imobil în care vor fi mutaţi peste 1.500 de angajaţi ai operatorului de telefonie mobilă Orange care va ocupa 8 din cele 12 etaje construite.

Skanska a investit aproximativ 46 de milioane de euro în această clădire şi între timp a ridicat şi structura celei de-a doua clădiri din cadrul parcului de afaceri dezvoltat peste drum de mallul Promenada. Investiţia cumulată în cele două clădiri se va ridica la aproximativ 80 de milioane de euro şi a fost susţinută din surse proprii, iar terenul deţinut de grupul suedez permite ridicarea şi a unui al treilea imobil.

Prima clădire va avea un spaţiu închiriabil de 19.500 de metri pătraţi, iar Orange a închiriat 13.700 de metri pătraţi pentru a muta operaţiunile care în prezent se desfăşoară în zona Pipera. Un alt chiriaş al clădirii va fi compania Schneider Electric.

Acesta este un prim proiect dezvoltat în România de puternicul grup suedez, iar potrivit informaţiilor din piaţă clădirea a fost deja scoasă pe piaţă în vederea unei eventuale vânzări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO