Companii

Smart Diesel estimează afaceri de peste 140 mil. euro

Smart Diesel estimează afaceri de peste 140 mil. euro

Autor: Departament Economic

23.04.2016, 12:28 900

„Rezultatele pe primul trimestru din 2016 sunt încurajatoare, arătând o creştere în comparaţie cu perioada similară a anului trecut.“, au spus reprezentanţii companiei.

Unul dintre principalii factori care au influenţat pozitiv rezultatele din primul trimestru este faptul că, pe parcursul anului, compania a introdus produse şi servicii noi care au început să producă rezultate.

Anul trecut, compania a ajuns la un business de 546,7 milioane de lei (circa 123 mil. euro), reuşind să crească cu un ritm de 24,5% pe o piaţă dominată de patru mari companii în spatele cărora se află multinaţionale puternice: Petrom, Rompetrol, Lukoil şi MOL.

„Au fost mai mulţi factori care au influenţat rezultatele companiei în anul 2015, dintre care amintim: creşterea consumului de combustibil, consolidarea poziţiei companiei în piaţa de distribuţie de carburanţi din România, investiţiile făcute de companie în anii anteriori“, au declarat reprezentanţii companiei.

Smart Diesel este, potrivit datelor disponibile, cel mai mare benzinar particular din România dacă se iau în considerare firmele care au ca obiect de activitate comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate.

Cel mai mare acţionar al acestei firme este o altă companie, Transport Service Group, dar şi mai multe persoane fizice, Daniel Imbre, Ovidiu Ioan Andrieş, Petru Fărcaş, unele dintre ele regăsindu-se şi în acţionariatul Transport Service Group.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO