Companii

Softrans caută 5 milioane de euro pentru al treilea tren Hyperion care va circula până în Atena cu o condiţie, electrificarea tronsonului Craiova-Calafat

Softrans caută 5 milioane de euro pentru al treilea tren...

Autor: Carol Dan

09.11.2015, 13:00 6836

Producătorul craiovean de rame şi locomotive electrice Softronic, controlat de antreprenori români, caută finanţare pentru construirea celui de-al treilea tren electric de mare viteză Hyperion, o astfel de investiţie ridicându-se la 5-5,5 mil. euro.

Compania ar vrea să folo­sească Hyperion 3 pe ruta Craiova-Sofia-Atena, dar e o problemă, anume ab­sen­­ţa căii ferate electri­ficate până la Calafat, care, cu o vechi­me de peste 80 de ani, se află într-o stare „deplorabilă“.

„În prezent elaborăm planul de afaceri. Acesta se referă la noua rută, dar mai ales la găsirea finanţării. Ruta Craiova-Sofia-Atena ar fi extraordi­nară, dar nu putem trece cu trenul nici pe podul de la Calafat pentru că cei din Ministerul Transporturilor nu s-au gândit că podul trebuie exploatat şi feroviar“, spune Radu Zlatian, respon­sabil de comunicare al companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO