Companii

Creditul, deasupra căsniciei: 26% din români cred că cea mai importantă semnătură din viaţă este pe contractul de credit şi 25% pe certificatul de căsătorie

Creditul, deasupra căsniciei: 26% din români cred că...

Autor: Roxana Rosu

20.11.2017, 12:51 560

Marea majoritate a românilor (96%) consideră că este important să citească foarte atent orice document înainte să-l semneze, fie că este vorba despre un contract pentru achiziţia locuinţei sau pentru vânzarea unor bunuri, despre un contract de credit sau despre contractul de muncă, dar numai 67% chiar fac acest lucru., potrivit unui sondaj realizat de Provident.

În plus, 54% recunosc chiar că au trecut prin cel puţin o situaţie în care au semnat un document fără să-l citească.

Două treimi dintre participanţii la sondaj spun şi că fiecare semnătură este importantă, inclusiv cele pe documente uzuale cum ar fi procese verbale, facturi sau copii după documente originale şi că acordă mare atenţie atunci când semnează un document. În acelaşi timp, 4 din 5 spun că nu au lăsat pe altcineva să semneze în locul lor, indiferent de document, şi nici nu ar fi de acord să facă acest lucru în viitor.

Pentru 26% dintre respondenţi, cea mai importantă semnătură din viaţa unei persoane este cea de pe contractul de credit, în timp ce alţi 25% cred că semnătura pe certificatul de căsătorie este cea care contează cel mai mult.

În acelaşi timp, 19% consideră importantă semnătura de pe contractul de vânzare a unui bun personal, 13% pe cea de pe certificatul de naştere al copilului, 11% susţin că este semnătura de pe contractul de cumpărare a unui bun personal, iar 8% cea de pe contractul de muncă.

Sondajul a fost desfăşurat online în octombrie 2017, pe un eşantion de 1.218 respondenţi din toată ţara, dintre care 59% sunt angajaţi şi 5% sunt antreprenori. Doar 22% au luat în ultimii cinci ani un împrumut de la o instituţie financiară nebancară cum este Provident.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO