ZF 24

Şoneriu, Paraschiv şi Muscă sunt cei mai mari proprietari de vaci

Şoneriu, Paraschiv şi Muscă sunt cei mai mari...

Autor: Gabriel Razi

06.05.2014, 00:07 1674

Familia Şoneriu (CarmOlimp), Andra Paraschiv (Pajo Holding) şi Dimitrie Muscă (IAC Arad) sunt cei mai mari proprietari români de vaci cu un portofoliu cumulat de 3.900 de capete, arată datele centralizate de APIA, pe baza declaraţiilor făcute anul trecut. Cei mai mari douăzeci de proprietari români de bovine au împreună 16.000 de animale şi afaceri de 115 milioane de euro pe an.

„Din 1.200 de vaci fac profit de 500.000 de euro anual“, spune Dimitrie Muscă, proprietarul IAC Arad, companie ce face parte din Combinatul Agroindustrial Curtici.

Bovinele sunt un element de valoare adăugată în afacerile fermierilor având în vedere că majoritatea jucătorilor au sisteme integrate de producţie de la producţia vegetală până la industria alimentară. La vârful clasamentului, astfel de sisteme sunt aplicate de CarmOlimp şi IAC Arad, iar Pajo Holding se concentrează pe comerţ, fiind unul dintre marii exportatori de animale vii de pe piaţa locală.

Piaţa bovinelor este în scădere de şapte ani, interval în care şeptelul s-a redus cu 764.000 de capete, un minus de 27%.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- detalii despre companiile de pe primele locuri din top 

- declaraţia lui Dimitrie Muscă, proprietarul IAC Arad, despre afacerea cu vaci şi planurile privind compania lui

- legislaţia în vigoare pentru subvenţiile pentru animale 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO